Csak a filmen él tovább?


Fejér Megyei Hírlap – 2012. szeptember 11.

Csak a filmen él tovább?

Volt egyszer egy Vidám Park – egy fesztivál díjas mozi

Dunaújváros (szsz) – Bernáth Zsolt és Szentkuti Tamás filmetűdje nyerte az I. Független Nemzeti Filmfesztivál fődíját.

“Köszönöm, nagyszerű volt az alkotás, megkönnyeztem! Nagyon sokat voltam a vidiben, nagyon sok élmény köt hozzá, gyerekkoromban, és ifiként is. Rengeteg játék, szabadtéri koncert, szabadtéri filmnézés és disco fűz ehhez a ‘parkhoz’. A 60-70 és a 80-as évek közepéig mennyi de mennyi játékválasztási lehetőséget lehetett megtalálni itt! Amíg működött, a lányomat is sokszor kivittem vasárnaponként a kilencvenes évek elején ide.” – ilyen és ehhez hasonló vélemények olvashatók a legnagyobb videómegosztó portálon, ahol megtekinhető Bernáth Zsolt és Szentkuti Tamás a Volt egyszer egy Vidám Park című alkotása.
A két országos hírű dunaújvárosi alkotó rövidfilmje a közelmúltban fődíjat nyert az I. Független Nemzeti Filmfesztiválon.


A pusztulás nyomait örökíti meg Bernáth Zsolt és Szentkuti Tamás közös alkotása – mint kiderült, nem csak a helyieknek érdekesen

A filmben egy 1986-os felvétel kockái is láthatók

A hét és félperces mozi a Vidám Park jelenlegi helyzetét mutatja be és néhány pillanat erejéig egy 1986-os felvétel részletei is láthatóak.
Érdekesség, hogy a huszonhat évvel ezelőtt készült amatőr mozit is a Bernáth-Szentkuti páros készítette.
A Volt egyszer egy Vidám Park című filmetűdöt eddig több mint tizenötezren látták a már említett portálon. Szép és tanulságos film az egykori zösségi parkról.

Dunaujvaros