2020. november 7-én 10-16 óra között rendhagyó családi napot rendez az Intercisa Múzeum, mellyel városunk alapításának 70. évfordulójáról is megemlékeznek.

November 7-én 10 órától várják mindazokat, akik szeretnék jobban megismerni városunk nevezetes emlékeit, és ehhez van kedvük a várost is bejárni (mivel nagy területről van szó, ehhez célszerű kerékpárt, tömegközlekedést vagy autót választani).

A játék menete:

  • A résztvevők az Intercisa Múzeumban nevezhetnek, ahol egy feladatlapot kapnak. Kiválasztották a város 7 helyszínét, ezeket a feladatlapon található információk alapján meg kell találni és ott szelfit készíteni.
  • A szelfiket az intercisaszelfizz@gmail.com e-mail címre kell elküldeni 15.30 óráig.
  • Szintén 15.30 óráig várják a kitöltött feladatlapokat is, ezeket is elküldhetik e-mailben vagy személyesen is leadhatják a múzeumban.

A program elsősorban játék, célja, hogy minél többen megtalálják a város különböző pontjain lévő emlékeket, a feladatlap kitöltésével pedig alaposabban megismerjék városunkat. A legjobb eredményt elérők szerény díjazásban részesülnek.
A nyertesek nevét – a vírushelyzetre tekintettel – november 7-én 16 óra után a múzeum facebook oldalán és honlapján teszik közzé, a nyereményeket pedig november 9-től vehetik át az Intercisa Múzeumban hétfőtől péntekig, 8-15.30 között.

Felkészülésnek ajánott a Dunaújváros története című kiadványt valamint múzeum honlapját böngészni. http://www.intercisamuzeum.hu/

Dunaújváros története – online

CSALÁDI NAP

A családi nap keretében a múzeum épületében megtartják a “Múzeumbejárás – Az Intercisa Múzeum pincétől a padlásig felfedezésre vár!” című programot is, melyen csak előzetes bejelentkezéssel lehet részt venni. Jelentkezni a következő időpontokra lehet:

  • 10 óra,
  • 11.30 óra,
  • 13 óra,
  • 14.30 óra.

Egy-egy vezetés minimum 5 fő jelentkezése esetén indul, maximális résztvevő szám 10 fő. Jelentkezni a múzeum telefonszámain (06/25-411-315, 408-970) valamint e-mail címén lehet (intercisamuz@gmail.com).
A verseny részleteiről szintén megadott elérhetőségeinken érdeklődhetnek.

A családi nap ideje alatt a múzeum kiállításai ingyenesen látogathatók.

A hatályos korányrendelet értelmében a múzeum épületében a maszk viselése és az egymás közötti 1,5 m távolság betartása kötelező!

A szerrvezők sok szeretettel várják az érdeklődőket!

Családi Nap

Dunaujvaros