Változik a miserend az augusztus hónapi főünnepeken a dunaújvárosi római katolikus templomokban:

  • “Szűz Mária mennybevétele (Nagyboldogasszony)” főünnepi szentmisére kerül sor augusztus 14-én (pénteken) este 18:00 órakor a dunaújvárosi Krisztus király főtemplomban, valamint augusztus 15-én (szombat) délelőtt 8:30-kor ugyancsak a nagytemplomban, és végül még aznap (szombat) este 18:00-kor az óvárosi Szentháromság templomban is.
  • Fenti főünnep miatt az augusztus 16-ra eső “évközi” általános vasárnapot csak vasárnap délelőtt 8:30-kor a Nagytemplomban és 10:30-kor az Óvárosban ünnepli szentmisével a városi római katolikus közösség.
  • A “Szent István király, Magyarország fővédőszentje” főünnepi szentmisére augusztus 20-án (csütörtökön) délelőtt 8:30-kor kerül sor a nagytemplomban.

Urnatemető nyitvatartás az augusztusi főünnepeken:
Néhány napra megváltozik a nagytemplom alatt található urnatemető látogathatósága az ünnepekhez kapcsolódóan: augusztus 15-én (szombaton), augusztus 16-án (vasárnap) és augusztus 20-án (csütörtökön) a temetkezési hely csak hozzátartozói mágneskártyával lesz látogatható a Szórád M. út felőli lejáraton keresztül, ezeken a napokon 10:00 és 20:00 óra között. Más napokon a kegyeleti hely látogathatósága változatlan. A hozzátartozói mágneskártya a római katolikus plébánián ügyfélfogadási időben – előállítási áron – kiváltható, a hozzátartozói minőség igazolásával.

Koncertek Pusztaszabolcson és Dunaújvárosban, beltéren és szabadban egyaránt:

  • A Concerto Budapest művészeinek templomi koncertjére kerül sor 2020. augusztus 16-án (vasárnap) 18:00 órai kezdettel a Pusztaszabolcsi Szent Imre templomban. A templom barokk orgonáját is megcsillogtató nyilvános és ingyenes koncerten Händel és Vivaldi művek lesznek hallhatók: B-dúr orgonaverseny, Concerto fuvolára és angolkürtre, valamint A négy évszak – Nyár tétele.
  • Dunaújvárosba már a pécsi Pannon Filharmonikusok vonós kamarazenekara érkezik 2020. augusztus 23. (vasárnap) 09:30-as kezdésre a dunaújvárosi Krisztus király főtemplom előtti térre. Itt Johann Sebastian Bach, Erkel Ferenc, Farkas Ferenc, Johann Strauss és Weiner Leó művei lesznek műsoron.

Dunaujvaros