KULTIK Majális

Igazi fesztiválhangulattal nyitja meg kapuit a felújított Dózsa Mozicentrum!

A Dózsa Mozicentrum új üzemeltetője, a Kultik Mozihálózat nagyszabású ünnepi kavalkáddal egybekötött avatóünnepséggel adja át a közönségnek a felújított épületet. A holnapi nap (július 16) folyamán a gyermekeket már délután 3 órától várják a mozi előtti téren, többek között lesz:

 • Gyermek ugráló és trambulin
 • Gyermekarcfestés
 • Élményautó kiállítás: Dodge Challenger HellCat
 • Ferrari 458 Italia
 • Nagy dobáló játék
 • Segway
 • High-tech céllövölde
 • Legyél igazi Hollywood-i sztár, a Budapesti Sminkiskola valódi sztármaszkokat készít
 • Pepsi Can Disco ajándék fénykép
  és
 • Popcorn kóstolás

A júniusi majális után, illetve közben egy igazi kultikus filmmel folytatódik az estébe hajló délután, a 17 órára tervezett hivatalos megnyitó ünnepség után Koltai Róberttel lesz egy rövidebb pódiumbeszélgetés, majd 18:30-tól, illetve a nagy érdeklődésre való tekintettel 20:30-tól is levetítik a városunkban készült nagy sikerű Csocsó, avagy éljen május elseje! című filmet.

A nagy esemény előtt Simon-Horváth Szilviával a 10 mozit üzemeltető Kultik mozihálózat marketing vezetőjét faggattam az utolsó simítások alatt. Beszélgetésünk során kiderült, a műemlék jellegű épülethez a felújítás után már nem nagyon lehetett hozzányúlni, de az épület birtokbavétele után szinte azonnal hozzáláttak a munkához, hogy városunk szeretett mozija minél magasabb színvonalon szolgálja a mozilátogatók igényeit. Ennek köszönhetően új székek, új  Christie márkájú vetítőgépek, és teljesen új hangtechnika érkezett, melyeket hamarosan minden érdeklődő megtekinthet, meghallgathat. Mindezeken felül az épület hűtését is megoldották, a légkondicionáló berendezéssel felszerelt épületbe a legnagyobb melegben is érdemes lesz betérni.
Miközben sétálunk a felújított épületben szóba kerül a mozik látogatottsága is, aminek a járvány okozta helyzet sem kedvezett, de bíznak benne, hogy minél előbb újra talpra áll az ágazat, ez már tényleg nem rajtuk múlik. A nézőkkel együtt ők is várják az új filmeket, de természetesen a mozin kívül még más jellegű rendezvényeknek is otthont fog adni az intézmény.
Arra a kérdésre, hogy melyik a kedvenc Kultik mozija a hálózatból, illedelmesen azt válaszolta, hogy természetesen a dunaújvárosi, de mint bevallotta, személyes kötődése is van a városhoz, így valóban otthon érzi magát.
Érdemes lesz követni a mozi honlapját, és a közösségi oldalát is, egy biztos, nem nagyon fogunk unatkozni… és pattogatott kukorica is lesz,

https://kultikdunaujvaros.hu/

Kultik Dunaújváros a facebookon

Kultik Dunaújváros – Dózsa Mozicentrum – további képek

IRÁNY A MOZI – HELLÓ KULTIK DUNAÚJVÁROS!

2020.07.13. – 2020.07.19. – MOZIHÉT CIKKSOROZAT

Dunaujvaros