Dallam Klub 2400 – Jazzékiel

Jazzékiel zenekar márciusban megjelent Szép napok című új nagylemezéről, A dolgok szétesnek dalhoz érkezett új videó. Súlyos riffek, még súlyosabb, és kiváltképp aktuális mondanivaló. A klip a 24.hu oldalon debütált, ahol Jakab Péter, a zenekar énekese Szabó Áron által rendezett videóról, a közös munkáról, és az új lemezről a következőket nyilatkozta:

“Áronnal millió projektben dolgoztunk közösen az első videoklipünk óta, legalább évente egyszer pedig biztosan felmerült, hogy új Jazzékiel-klipet is készít majd. Ezt aztán mindig halasztottuk, de most úgy néz ki, csak összejött közel tíz év után. Amikor meghallgatta a készülő lemezt, már akkor megtetszett neki ez a dal, mi pedig teljes szabad kezet adtunk neki. Én csak annyit kértem tőle: legyen kényelmetlen és mai.
(…)
A Szép napok albumcím a robbanás előtti nyugodt pillanatokra utal, amikben már a lehetőségtől való félelem feszültsége munkálkodik titokban. A Fortepant böngészve egyre inkább elkezdtem azok után a képek után kutatni, amelyek közvetlenül a nagy világégések előtt készültek. Nézegettem ezt a sok családi fotót, nyaralásokat, gyerekeket karácsonykor, esküvőket és boldog, mosolygós arcokat. Ezek az öntudatlanul is utolsó szép napok, a vihar előtti csend, az összeomlásokat, tragédiákat megelőző utolsó gondtalan pillanatok szomorúsága lett az album alapkoncepciója. Ez jól összerezonált azzal a problémámmal, hogy már nem csak egyszerűen nosztalgikus típus vagyok, hanem hajlamos vagyok átélni, megélni még meg nem történt, be nem következett problémákat. Így ez a lemez végső soron a szorongásaimat dolgozza fel, úgyhogy gyakran keverednek benne a valós és a fiktív félelmek egyaránt.”


Az új lemez és a Nem fordulunk egymás felé

Klippremier a 24.hu oldalon

 Jazzékiel

Dunaujvaros