Szünetel a nyilvános liturgia a dunaújvárosi római katolikus templomokban

Ha tán valósággal most nem veheted:
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleményével és Spányi Antal megyéspüspök atya rendelkezéseivel összhangban, a nyilvános (római katolikus) liturgia – szentmise és minden közösségi alkalom – 2020. március 22-től (nagyböjt 4. vasárnapjától) szünetel a dunaújvárosi római katolikus templomokban, határozatlan ideig. Ez már vonatkozik a március 21. napi szombati előesti szentmisére is.
Az addig hátralevő hétköznapokon lesz még ugyan szentmise a dunaújvárosi Krisztus király főtemplomban, de a plébánia kéri a hívőket és érdeklődőket, hogy ne látogassák azokat.

Vágyaddal vegyed:
A nyilvános liturgia szüneteltetése idején is lesz a dunaújvárosi templomokban szentmise a nép érdekében (pro populo), de a nép részvétele nélkül (sine populo). A híveket bátorítja a római katolikus plébánia, hogy lélekben kapcsolódjanak be otthonról a szent cselekménybe, ezzel is kifejezve, hogy minden szentmisében az egész Egyház egyesül Krisztus áldozatával. Ezen felül imáinkkal és személyes példánkkal erősíthetjük a bizalmat Istenben és egymásban. Az előre felvett miseszándékokat teljesíti a dunaújvárosi papság (nép részvétele nélkül), vagy át lehet helyeztetni későbbi időpontra.

Spányi Antal megyéspüspök atya felmentést ad az egyházmegye területén lakó hívőknek a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól.

A temetések rövidített formában lesznek megtartva Dunaújvárosban, és kéri a plébánia, hogy azokon csak a legszűkebb család vegyen részt. A nagytemplomi urnatemetőben urnahellyel rendelkezőknek felajánlja a plébánia, hogy – szükség estén – az elhunyt hozzátartozó hamvait a megváltott urnahelyen őrzi addig, amíg mód nem nyílik a zavartalan temetésre.

A dunaújvárosi római katolikus plébánián a személyes ügyfélfogadás szünetel, az ügyek telefonon vagy e-mail útján intézhetőek:

  • Telefon: irodavezető: 30/459-9930; plébános: 30/335-6417; káplán: 30/677-6550;
  • E-mail: nbaltasi@gmail.com.

Az urnatemető csak mágneskártyával látogatható, azokban az időpontokban is, amikor az aranyvölgyi parkolók felől lenne nyitva. Mágneskártya váltásának módjáról a fenti telefonszámokon lehet érdeklődni.

És meghallgatta őket, és minden szorongatásból kimentette őket:
A járvány időszaka rámutat törékenységünkre és arra, hogy a saját és mások életére vigyáznunk kell. Imáinkkal és példánkkal erősítsük a bizalmat Istenben és egymásban. Gyakoroljuk a nagylelkűség erényét, és ebben a helyzetben különösen is figyeljünk egymásra, főleg beteg és idős embertársainkra.

unaújvárosi Római Katolikus Plébános (Baltási Nándor) nevében és megbízásából.

Dunaujvaros