„Aki egy jó könyvet ajándékoz, az többet ad, mintha pénzt, kenyeret és munkát adna; az békét, barátságot és boldogságot is ad.”

Hermann Löns

FEBRUÁR 14-én, pont Valentin napon tartják a Nemzetközi Könyvajándék Napot! Vakrandizzon egy könyvvel – A becsomagolt könyveink közül válasszon egyet és kölcsönözze ki, otthon pedig minden kiderül, a könyvet kölcsönző gyerekekre pedig meglepetés vár a Gyermekkönyvtárban!.

Minden év február 14-én tartják az International Bookgiving Day-t (Nemzetközi Könyvajándékozó vagy Ajándékozz egy könyvet! napot). Az ünnep száz százalékban önkéntes kezdeményezés, és célja, hogy annyi gyermeknek adhassunk könyvet, amennyinek csak lehet, és megszerettessük velük az olvasást.

A kezdeményezés ennél tovább is megy: ne csak gyerekeknek adjunk könyveket, hanem ajándékozzunk bármely családtagnak vagy barátnak, vagy egyszerűen hagyjuk őket olyan helyen, ahol könnyen bárki elérheti (pl. váróterem); esetleg adományozzunk könyvtárnak, kórháznak vagy más szociális intézménynek, jótékonysági szervezetnek, amelyek maguk is igyekeznek olvasmányokkal ellátni a gyerekeket.

József Attila Könyvtár

Dunaujvaros